Ducati uppköpt av Audi

Det välkända MC-märket Ducati har köpts upp av den kanske ännu mer kända tyska bilproducenten Audi.
Ducati-Monster

Ducati är en stor motorcykeltillverkare och i fjol byggde ungefär 1100 anställda runt 42000 motorcyklar.

Audi å andra sidan har en plan om att utveckla tillväxtstrategin som ligger till grund för Ducatis arbete, och man har stora förväntningar på den kommande tillväxten, speciellt i Asien.

Den tyska giganten får i och med köpet av Ducati ännu ett lyxmärke i sin portfölj som passar bra in i profilen med övriga toppnamn som Bentley, Bugatti och Lamborghini som också står under Audis ägarskap. Köpet genomförs när myndigheternas godkännande är klart.

Ducati kan på många sätt också anses vara en ikon i MC-världen och man har rönt stora framgångar inom bland annat roadracing där man har utmärkt sig med en annorlunda design. Detta borgar givetvis för en närmast naturligt matchning med Audi och den tyska
Ducati kan på mange måter sies å være et ikon innenfor MC-verdene og har gjort store framganger innenfor blant annet roadracing, og har utmerket seg med gromt og annerledes design. Dette borger selvsagt for en nærmest naturlig match med Audi, og den tyske bilprodusenten er nok strålende fornøyd med kjøpet.